Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2010 23:08 - Черно бели снимки
Автор: nestor Категория: Тя и той   
Прочетен: 1753 Коментари: 1 Гласове:
7



Аз съм роден и възпитан в старомоден християнски дом където се тачеха пуританските идеали.Те строго се спазваха и бяха преповтаряни пред нас от най млада възраст.Добродетели.Какво е това ?Има ли място тази "срамна" дума сред нас вече.Кой беше ти ?Не си те спомням!А защо ти е ти не се вписваш в канона на новите идеали и нрави?Трагично,ново поколение не бих казал и младо .Поколение "заколение"което се развива без морал и устои.Израства в кафенета и интернет зали едвам дочаква да стане на 18 и да ходи по игрални зали и барове.Той ,Тя са големи и могат ДА МИСЛЯТ. Ама с кое мислят, не се знае.Имаше време когато жената беше дама и тя не се обиждаше когато и отвориш врата,подадеш стола или и помогнеш да слезе по стълбите.Към жените се отнасяха с уважение,закрила имаше една дума Кавалер.Какво беше и това?Жената беше равна на мъжът по достойнствои отговорност.Въпреки това от нея се очакваше да бъде пример за нежност ,женственост,доброта и чистосърдечност.Отново непознати думи!.В днешното обременено и претоварено общество нещата стоят различно доста по различно.
И какво става с бъдещето на нацията така наречените "нашите деца"През деня ги  отглеждат други хора, а вечерта ако изобщо се приберат са принебрегнати от родителите,докато бащата си пийва ракийката а майката се ядосва в кухнята те си пишат в нета с незнайно какво създание мъжко или женско.Истината че децата са "пожертвани" на  олтара на парите и екстравагантния живот.
И така останаха само черно белите ни спомени за нашите забравени изконни добродетели които вече даже са недостатък.



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - :(
01.03.2010 22:44
За съжаление е точно така. Лошото е, че повечето няма да те разберат. А още по-лошото е, че и по-голямата част от тези, кото осъзнават колко покварено е днешното общество, не се опитват да пазят добродетелите (истинските добродетели). Това е жалко! Всъщност моралът и добродетелите са това, което ни прави хора.
Почти навсякъде се говори за това, но истината е, че само се говори. Сякаш хората се успокояват с това, че са видяли проблема. За съжаление обаче, това, че знаеш, че има проблем, няма да го реши. Хора, не се самозаблуждавайте и не си мислете, че проблемът няма нищо общо с вас. Опитайте се да погледнете малко по-дълбоко ...
Надявам се тези, които прочетат постинга ти, наистина се замислят за това и да се оптат да запазят добродетелта!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nestor
Категория: Други
Прочетен: 78320
Постинги: 17
Коментари: 56
Гласове: 1326
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930